Imara Bons stelt zich graag aan u voor! - Haldu|DeGraaf

Imara Bons stelt zich graag aan u voor!

“Elke week krijgen we het voor elkaar dat iedereen zijn loon op tijd ontvangt. Best bijzonder, aangezien er op het moment méér dan 350 vakmannen lopen”. Imara werkt sinds 2007 voor Haldu Groep en gaat op donderdag niet eerder naar huis totdat alle vakmannen hun loon op tijd ontvangen hebben.

Wie ben je?

“Afhankelijk van wat ik doe, kan ik zowel rustig als onrustig zijn. Op het werk ben ik erg rustig. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat ik continu met getallen werk. Om de focus te behouden, moet ik niet alleen rust om mee heen hebben, maar tevens zelf rustig te werk gaan. Ik werk graag gefocust, zodat elke werknemer krijgt wat hij of zij verdient, tot op de cent nauwkeurig. Nu moet men niet denken dat ik alleen rustig en saai ben, want ik ben ook van de dolletjes! Thuis ben ik erg actief en moet ik altijd bezig zijn. Zo ben ik slechts 3 avonden in de week thuis, inclusief het weekend meegerekend.”

Hoe ben je bij Haldu Groep terecht gekomen?

“Ik ben als stagiair begonnen op de administratieve afdeling. Ik volgde destijds de opleiding boekhoudkundig medewerker, waarvoor ik 6 maanden stage moest lopen. Nadat ik deze studie succesvol had afgerond, mocht ik gelukkig blijven en ben ik meteen bij Haldu Groep in dienst getreden. Ik weet nog dat ik tijdens mijn stage geen klik had met de werkzaamheden. Ik was toen ook nog erg verlegen, waardoor het moeilijk werken was in een vrij grote, moeilijke wereld. Ondanks dat, werk ik er nog steeds dus dat is destijds een hele goede keus geweest.”

Wat maakt deze wereld volgens jou zo lastig?

“Ik denk dat veel mensen de uitzendwereld onderschatten. Wij zijn er voor personeel, dus moet je overal rekening mee houden. Wij streven ernaar om werknemers altijd tevreden te houden. Je wilt ze plaatsen op de juiste projecten, waardoor ze met een goed gevoel werken. Hierdoor moet je ook continu schakelen. Als het project afloopt, wil je zorgen voor een juiste, nieuwe inzet. Soms maak je de verkeerde keuze en moet dus dingen oplossen en verschuiven. Daarnaast is elke werknemer anders en heeft iedereen verschillende wensen met betrekking tot werk. Dit is soms complex, maar hierdoor blijft het wel uitdagend.”

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

“Zoals altijd begin ik de dag met koffie om vervolgens naar de planning van half 9 te lopen. Als die afgerond is, begin ik met het verwerken van de uren van werknemers. Op donderdag verzorg ik de verloning van de vakkrachten. Ik streef ernaar dat onze werknemers elke week hun salaris op tijd hebben. Sterker nog, ik ga op donderdag niet eerder naar huis totdat alle vakmannen hun loon op tijd ontvangen hebben. Daarnaast houd ik me nog bezig met de facturatie naar klanten toe.”

Jij werkt al sinds 2007 bij Haldu Groep. Wat heb je in die (bijna) 10 jaar tijd allemaal geleerd?

“De vraag is eerder wat ik niet heb geleerd. Haldu Groep heeft mij ontzettend veel geleerd in die jaren. Ook punten die privé invloed hebben gehad. Zo ben ik een stuk opener geworden! Daarnaast was Angelique destijds mijn begeleider. Ze probeerde me altijd beter te maken. Ze probeert jonge mensen in het algemeen beter te maken en kennis bij te brengen, zodat ze ook volwassener worden in het werk en daardoor beter de werkzaamheden verrichten.”

Heb je iets met getalletjes?

“Ik ben helemaal getallengek.”

Altijd al geweest?

“Vanaf jongs af aan al. Dit heb ik van mijn vader geleerd, die vond rekenmachientjes altijd overbodig. Het gebruik van rekenmachientjes tijdens huiswerk was ook altijd van korte duur. Wij moesten zelf nadenken, we hadden immers niet voor niets hersenen gekregen. Door het zelf na nadenken en rekenen, is de fascinatie voor getallen begonnen.”

Wat maakt jou werk nog steeds leuk na 10 jaar?

“Simpelweg dat ik onze werknemers elke week weer mag verlonen. Er zit nooit iemand zonder geld, dat is toch mooi! Elke week krijgen we het weer voor elkaar dat iedereen zijn loon op tijd ontvangt. Best bijzonder, aangezien er op het moment méér dan 300 vakmannen lopen.”

Heel bijzonder, maar waar. Jij bent een drieling (2 meiden en 1 jongen). Een soort 3 musketiers band?

“Voor mij is dat eigenlijk heel normaal, omdat ik niet beter weet. Natuurlijk is het bijzonder, maar voor mij voelt dat niet zo. Ik vind het zelf hilarisch dat wij alle drie extreem anders zijn, werkelijk op alle vlakken. Je kunt het zo gek niet bedenken of we verschillen. De enige overeenkomst met mijn broer is voetbal.”

Voetbal is typisch Groesbeeks hè?

“Jazeker! Groesbeek ademt voetbal.”

Wat is dat met toch met Groesbeek en voetbal?

“In Groesbeek zitten 6 verenigen. Ik ben op mijn 5e begonnen met voetballen. Toen leek het nergens op en was het meer bloemetjes plukken. De passie voor de sport kwam pas op mijn 15e.”

Hoe dat zo?

“Op een dag had een jeugdteam spelers nodig en besloot ik mee te doen. Elke zaterdag stond opa langs de lijn en zo ontstond de passie. Mijn opa was ook lid bij Achilles. Hij is kort voordat hij 60 jaar lid was overleden, waardoor hij helaas nooit is gehuldigd. Dag en nacht liep hij rond bij Achilles. Toen hij overleed, besloot ik zijn werkzaamheden over te nemen. Ik begon trainingen te geven, floot wedstrijden en werd wedstrijdsecretaris. Het voelde als mijn taak om deze dingen voor de club te doen. Op deze manier wilde ik hem graag eren.”

Afrondende vraag. Dit is je kans om de vakmannen aan te spreken. Wil je ze iets vertellen of meegeven voordat we het jaar uitgaan?

“Altijd urenbriefje op tijd en correct invullen, blijf wie je bent en zet altijd je beste beentje voor.”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!

Direct inschrijven