“Van onze focus op goede huisvesting profiteren uiteindelijk ook de opdrachtgevers” - Haldu|DeGraaf

“Van onze focus op goede huisvesting profiteren uiteindelijk ook de opdrachtgevers”

Freek Peters is sinds kort in dienst bij Haldu Groep als de nieuwe accountmanager Huisvesting. “Ik ben nieuw en de functie is nieuw. Dat Haldu Groep hierin investeert, geeft aan hoeveel belang het bedrijf hecht aan een goede en professionele huisvesting van haar buitenlandse vaklieden in Nederland. Door deze aanpak in eigen huis, hebben we alleen maar winnaars.”

Haldu Groep heeft de huisvesting voor buitenlandse vakmannen altijd al zelf geregeld, maar een externe partij deed de controles op diverse woningen. “Nu doen we het in eigen beheer. Daardoor kunnen we ook aan dit belangrijke aspect van ons werk de bekende Haldu kwaliteit koppelen. Onze buitenlandse medewerkers willen we hier in Nederland optimaal tevreden houden. Daar moet iets tegenover staan, zoals goede huisvesting, en daar zijn we nu actiever mee dan ooit. Door persoonlijk contact met de verhuurders van woonruimtes ontstaat er een nog betere relatie. Als er zich dan problemen voordoen, kun je dat in een persoonlijk gesprek natuurlijk veel beter oplossen. Daarnaast geeft het aan hoe belangrijk Haldu Groep het vindt om, juist door de persoonlijke relatie met verhuurders, goede huisvesting voor onze vakmannen te regelen.”

Meerdere voordelen

Haldu Groep weet uit ervaring dat goede huisvesting een directe positieve invloed heeft op de kwaliteit die de buitenlandse werknemers op de bouwplaats leveren. “Wij zorgen ervoor dat iedere werknemer voldoende woon- en slaapruimte heeft, conform de SNF-eisen. Zo willen we zelf ook het liefste wonen. We selecteren alleen écht geschikte accommodaties voor onze mensen. Na een dag hard werken komen zij hierin prettig en comfortabel thuis. Daar zetten we stevig op in, en nu dus geheel in eigen beheer. De buitenlandse collega’s wonen prettig en werken daardoor nog beter. Ze komen elke dag goed uitgerust en gemotiveerd naar het werk. We zien daar een direct verband tussen. We proberen hen binnen een straal van maximaal 36 kilometer tot het werk te huisvesten, op basis van een standaard reiskostenvergoeding. Komen ze daarboven, dan krijgen ze een extra reisvergoeding. Dus ook met dat aspect houden we rekening.”

“Onze inzet op goede huisvesting
trekt de beste buitenlandse vakmensen aan”

Huisvesting van positieve invloed op stabiliteit werkverband

Freek: “Een ander groot voordeel is dat goede huisvesting van onze buitenlandse werknemers direct invloed heeft op de tijd die zij voor onze opdrachtgevers willen werken. Hoe beter zij wonen, hoe langer zij blijven werken, hoe meer rust we op de werkplek voor onze opdrachtgevers creëren. Daar zit gewoon een direct verband tussen. Tot slot horen we dat het zich onder de buitenlandse werknemers rond spreekt dat Haldu Groep investeert in goede woonruimte. Dat gegeven trekt vervolgens de beste werklieden naar Nederland om voor Haldu Groep te werken. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten: de beste mensen, de hoogste motivatie én langere en stabielere dienstverbanden.”

Veelzijdige werving

Freek werkt vooral samen met verhuurmakelaars. “Maar we hebben ook een aantal huizen zelf in eigendom en beheer. Daarnaast leggen we contact via verhuursites om geschikte locaties voor langere tijd voor onze buitenlandse medewerkers vast te leggen. Uiteraard selecteren we woningen die geschikt zijn voor bewoning door meerdere vakmensen. In overleg met de verhuurder volgen we ook heel strikt de regels voor bewoning door buitenlandse werknemers. Die regels kunnen namelijk per gemeente verschillen en daar gaan we heel precies mee om. We proberen maximaal om problemen met buren, een wijk, gemeentes of instanties te voorkomen.”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!

Direct inschrijven